Előfizetői tartalom

OECD: eljött az idő, hogy a Fed kamatot emeljen

Portfolio
A feltörekvő piacok - különösen Kína és Brazília - lassulása miatt a világgazdáság kilátásai borúsabban festenek, mint pár hónappal ezelőtt, azonban az Egyesült Államok elég jól teljesít ahhoz, hogy a Fed a pénzügyi válság óta először ismét kamatot emeljen - lényegében ez a legfőbb üzenete az OECD szerda délelőtt ismertetett friss makrogazdasági előrejelzésének. Catherine Mann, a szervezet vezető közgazdásza ugyanakkor kiemelte: a szigorítás megkezdésének időpontjánál sokkal fontosabb, hogy az milyen ütemben zajlik majd.

Borúsabb globális kilátásokA júniusi előrejelzésnél 0,1 százalékponttal alacsonyabb, 3 százalékos világgazdasági növekedésre számít az OECD idén a legfrissebb jelentése szerint. Az idei mellett a jövő évi növekedési számot is lefelé módosították 0,2 százalékponttal, így most 3,6 százalékos emelkedésre számítanak. A kilátások romlása mögött elsősorban a feltörekvő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés