Előfizetői tartalom

Így látják az elemzők a tegnap esti döntést

Portfolio
Nagy várakozások előzték meg a Fed tegnap esti kamatdöntését, azonban a jegybank változatlan szinten hagyta a kamatot. A közlemény szerint elsősorban a kínai gazdaság lassulásával kapcsolatos aggodalmak bizonytalanították el a jegybank döntéshozóit. A Business Insider elemzői körképéből kiderül, hogy látják a szakemberek a döntés hátterét és a jövőbeli kamatpályát.

UBSAz első kamatemelés időpontja sokkal kevésbé fontos, mint a várható kamatpálya.Az amerikai kamat valószínűleg fokozatosan normalizálódik majd, az első szigorítás pedig akkor jön, ha a Fed biztos lesz abban, hogy fenntartható növekedési pályán van a gazdaság. A jegybank döntéshozói valószínűleg a túl heves piaci reakcióktól tartanak egyelőre, illetve amiatt aggódnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés