Előfizetői tartalom

Meddig táncolhat még a világ idegein a tíz amerikai?

A vártnak megfelelően nem emelt a kamaton az amerikai jegybank csütörtökön, így most megint azon kezdhetünk gondolkodni, meddig lehet még húzni a döntést. A Fed döntéshozóinak többsége az idén hátralévő két ülés egyikén szigorításra számít, de a piacon sokan már csak 2016-ra várják az emelést. A mostani döntés azt is jelenti, hogy a forint ereje megmaradhat még a következő hónapokban, további időt kapott a felkészülésre Magyarország.

Most sem tört meg a jégMeglepően simán, 9-1 arányban döntött a Fed Nyíltpiaci Bizottsága a kamat tartásáról, az elemzők számítottak erre a döntésre, de szorosabb szavazati arányt vártak. A döntés után Janet Yellen elnök kiemelte, hogy a tagok többsége az év vége előtt kamatemelést vár, vagyis tisztában vannak azzal, hogy a végtelenségig nem tartható fenn a nulla százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés