Előfizetői tartalom

Szomorú népmozgalmi adatok jöttek

Portfolio
2015 első hét hónapjában 52 235 gyermek született, 0,7%-kal több, mint az előző év azonos időszakában. Ezen belül azonban júliusban nagyot esett a szezonálisan igazított születésszám. A halálozások száma 78 709 volt, ami 2014. január-júliushoz viszonyítva nagymértékben, 7,0%-kal emelkedett, elsősorban a téli járványok miatt. A július itt is rossz hírt hozott, megtört a tél utáni "korrekció", és újra emelkedett a halálozások száma.

A születések száma alapvetően kedvezően alakult az idén, legalábbis az év első hét hónapjában az előző év azonos időszakához képest volt némi emelkedés. Ugyanakkor 2015 az utóbbi öt év leggyengébb júliusát hozta, ami cikcakkos görbében is egy jól látható "cakkot" jelent.A halálozások száma sajnos az idén különösen rosszul alakul, amit elsősorban a téli járványok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés