Előfizetői tartalom

Nehezebb lesz megtartani az állami helyet az egyetemeken

Portfolio
Orvosi, műszaki vagy jogi képzési területen már hármas tanulmányi átlag is elég, míg a bölcsész- és a pedagógushallgatóknak ennél valamivel jobban kell teljesíteniük, ha meg akarják tartani az állami ösztöndíjas helyüket - írja a Magyar Nemzet az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) előterjesztésére hivatkozva. Nem csak az állami hely "megtartásával" kapcsolatos szabályok változnak, de a hallgató szerződés feltételeit is pontosítják. A felsőoktatási intézményekben létrejövő konzisztóriumoknál pedig összeférhetetlenségi szabályokat állapítanak meg.

Több ponton is módosítja a felsőoktatás szabályozását az Emmi előterjesztése. Az állami ösztöndíj igénybevételéhez, illetve megtartásához például: két szemeszter átlagában 18 kreditet kell majd teljesíteni egy félévben (ez eddig 15 kredit volt), központilag előírt súlyozott tanulmányi átlagot kell hozni ahhoz, hogy a hallgató elkerülje, hogy átsorolják önköltséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés