Előfizetői tartalom

Áttörés: megvan a téli ukrán gázmegállapodás

Portfolio
Áttörést sikerült elérni pénteken Brüsszelben az EU, Oroszország és Ukrajna között tartott háromoldalú tárgyalásokon az úgynevezett téli gázcsomagról, ami október 1. és 2016. március vége között hivatott biztosítani az orosz gázszállítások zavartalanságát Ukrajnába és az ukrán tranzitútvonalon keresztül Európába - írja a Bruxinfo.

A háromoldalú megállapodásról született jegyzőkönyvet péntek késő este parafálta az EU nevében Maros Sefcovic, Energia Unióért felelős bizottsági alelnök, Alekszandr Novak orosz- és Vlagyimir Demcsisin ukrán energiaügyi miniszter. A téli gázcsomag része még egy, a Gazprom és az ukrán Naftogaz által aláírandó kiegészítés is, ami a megállapodás technikai paramétereit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés