Előfizetői tartalom

Nem lesz olcsó, de megéri befogadni a menekülteket

Portfolio
A legvisszafogottabb számítások szerint már az idén 10 milliárd eurójába kerülhet a német költségvetésnek a csaknem milliónyi új kérelmező átmeneti elhelyezése, a róluk való gondoskodás. Plusz pénzügyi terhet ró a németekre a menekültek családtagjairól való gondoskodás is - olvasható a müncheni IFO vadonatúj tanulmányában. A szerző Michele Battisti mégis optimistán nyilatkozott az Alapblognak adott interjúban a menekültkérdésről.

A mi kutatásunk szerint kijelenthető, hogy hosszú távra a migráció egész Európára nézve jó dolog, az európai országok többsége inkább jól fog ezzel járni, mint rosszul - mondta az Alapblognak Michele Battisti, az IFO olasz kutatója. Ugyanakkor - rövid távon - mégis felettébb óvatosnak kell lennünk, mert rengeteg a kérdőjel és az egyedi vonás a legfrissebb bevándorlási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés