Előfizetői tartalom

750 ezer magyar gázfogyasztót érint ez a döntés

Portfolio
Sikeresen lezárult az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. szakmai irányítása alatt álló FŐGÁZ Zrt. által végrehajtott tranzakció, amely a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. (GSEM) megvásárlására irányult - áll a FŐGÁZ mai közleményében. Ez azt jelenti, hogy a GSEM több, mint 750 ezer egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztója immár a nemzeti közműszolgáltatás részeként kapja az ellátást, miután szeptember 4-én született meg az adásvételi szerződés a FŐGÁZ és a GDF International S.A.-val a GSEM megvásárlásáról. A közleményből kiderül az is, hogy Biczók András, a FŐGÁZ Zrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettese lett az újonnan állami tulajdonba került társaság vezérigazgatója.

A tranzakció sikeres lezárulásával kapcsolatban Németh Lászlóné, a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár az alábbiakat hangsúlyozta: A társaság megvásárlásával a nemzeti közműszolgáltatás kiépítését célzó munka tovább gyorsul. Az állam hazai egyetemes földgázszolgáltatásban történő tevékenységének alapjait ezzel leraktuk....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés