Előfizetői tartalom

Egyre inkább látszik a munkaerőhiány a magyar béreken

Portfolio
Nagyvonalú fizetésemeléseket hajtottak végre idén a magyar vállalatok a Hays Group felmérése szerint. A közel félezer cégre kiterjedő kutatás alapján a bérek átlagosan 2,6 százalékkal emelkedtek 2015-ben és az emelések különösen az ipari szektorban voltak magasak. A cég szakértője szerint ebben jelentős szerepet játszik az egyre komolyabb munkaerőhiány, amivel a szektorban küzdenek.

A 2,6 százalékos átlagos bérnövekedés és a jegybank idei 0 százalékos inflációs várakozása mellett a reálbér-növekedés üteme is elérheti a 2,6 százalékot 2015-ben. A tanácsadó cég kutatása szerint az ágazatok hierarchiája is átrendeződött a keresetnövekedésben. Az ipari vállalatok idén is átlag feletti fizetésemelésben részesítették dolgozóikat, folytatva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés