Előfizetői tartalom

Nagyot ugrott az olajár

Portfolio
Nagyot ment tegnap az olajár, az emelkedés pedig ma is folytatódik, a Brent 53 dollárnál jár. A befektetők megörülhettek annak, hogy a legfrissebb adatok alapján az amerikai olajkitermelés szeptemberben jelentősebb visszaesést mutatott. Mint ismeretes az olajár tavaly nyár óta tapasztalt összeomlásában elsősorban a hirtelen megnövekedett kínálat játszott szerepet.

Nagyot ugrott az olajárA tegnapi kereskedésben nagyot húztak az olajon, az amerikai benchmark könnyűolaj, a WTI 48,5 dollárig kúszott fel, ami 4,9 százalékos emelkedést jelent. Ezzel szeptember közepe óta nem látott szintekre került. Az európai irányadó olajfajta, a Brent pedig 5 százalékkal, 51,8 dollárig emelkedett, ami szeptember 3-a óta nem látott szint. Az emelkedés ma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés