Előfizetői tartalom

A nagy recesszió óta nem esett ekkorát a német export

Portfolio
Sorozatban harmadik napja érkeznek nyugtalanító adatok Németországból, amelyek a globális növekedési lassulásra, illetve a német lokomotív húzóerejének gyengülésére utalnak. Ma ugyanis a német statisztikai hivatal azt jelezte, hogy augusztusban havi alapon 5,2%-kal esett az export a várt 0,9%-os csökkenéssel szemben, míg az import 3,1%-kal mérséklődött.

Az export ilyen mértékű visszaesésére a 2009-es nagy recesszió tetőfokán volt utoljára példa és mint emlékezhetünk rá, az augusztus a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon is igen nagy nyugtalanságot okozott elsősorban a kínai lassulás miatt. Amint megírtuk: tegnapi adat szerint augusztusban a várt 0,2%-os növekedéssel szemben 1,2%-kal csökkent a német ipari termelés az előző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés