Gazdaság

A világgazdasági lassulás miatt aggódik a Fed

Portfolio
A Fed nyíltpiaci bizottságának (FOMC) döntéshozói a legutóbbi ülésen úgy gondolták, hogy bár a gazdaság állapota közel volt ahhoz, hogy indokolt legyen egy szeptemberi kamatemelés, úgy döntöttek, hogy körültekintőbben járnak el, ha kivárják a bizonyítékot arra, hogy a globális lassulás nem téríti le az Egyesült Államokat a mostani felívelő pályáról - erről számol be az amerikai jegybank legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyve.
Bár a bizottságot nyugtalanították a világgazdasági lassulás jelei, nem gondolják, hogy ez lényegesen megváltoztatta volna az amerikai gazdaság kilátásait. Inkább csak várnak.

A döntéshozók többsége szerint a kamatemelés feltételei már fennállnak, illetve fenn fognak állni év végéig. A tagok egyetértettek abban, hogy a gazdaság növekvő pályán van, ám az emelés előtt még további információkra várnak. A globális gazdasági körülmények kockázatot jelenthetnek az USA számára több döntéshozó szerint is, ám úgy érzik, az inflációra és a növekedésre gyakorolt hatása ezeknek csak kisebb lenne.

Néhányan úgy látták, az elhamarkodott kamatemelés ronthatja a Fed hitelességét ha az infláció alacsonyan marad, míg mások a szigorítás késlekedése miatt aggódtak.

Számos résztvevő amiatt aggódott, hogy az inflációt még lejjebb húzhatják az olajárak és az erős dollár, míg sokan az inflációs várakozások visszaesésétől tartanak.

A bizottság a jegybank mérlegfőösszegének csökkentéséről is beszélt, ami a kamatemelés után lesz esedékes, azonban az erre vonatkozó stratégiáról nem döntöttek.
nyse tőzsde usa részvény
koronavírus
koronavírus vírus labor
koronavírus coronavirus virus
bkv_busz
hodorkovszkij
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
koronavírus