Előfizetői tartalom

EKB: az eurózóna továbbra is nagyon sérülékeny

Portfolio
Az eurózónás gazdaságok továbbra is nagyon sérülékenyek és a monetáris politika nem képes megoldani minden problémát, ezért a kormányoknak addig kell végigvinniük a reformokat, amíg a monetáris lazítás időt ad nekik erre - mondta Sabine Lautenschlaeger, az Európai Központi Bank monetáris döntéshozó testületének tagja szombaton Limában az IMF és a Világbank éves konferenciáján.

A legnagyobb aggodalmunk, hogy az euróövezeti országok egyéni sérülékenysége még mindig sok esetben jelentős, ami azt jelenti, hogy korlátozott azon képességük, hogy ellenálljanak az esetlegesen bekövetkező kedvezőtlen külső sokkoknak és egy újabb fenntartható növekedési szakaszt is nehezen képesek beindítani - mondta el Lautenschlaeger a Reuters beszámolója szerint. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés