Előfizetői tartalom

Válságban a mi kapitalizmusunk? - Kemény szavak a sztárközgazdásztól

Portfolio
Nem a kapitalizmus, hanem a növekedési kapitalizmus van válságban Tomas Sedlacek szerint. A cseh sztárközgazdász a Portfolio bécsi CEE Financial Summit konferenciáján tartott előadásában felhívta a figyelmet, hogy márpedig társadalmi rendszereink a növekedés illúziójára épültek fel, a migrációra pedig érdemes áldásként is tekinteni. A konferencia első panelbeszélgetésében a régiós monetáris politikáról hangzottak el érdekes vélemények.

Sedlacek: kifulladtak a gazdasági megoldásokSedlacek szerint négy válságon esett át megalakítása óta az eurózóna: a 2007-ben indult hitelválság, Görögország adósságválsága, Ukrajna, a menekültválság.Egyiket sem oldották meg, de valamiképp kezelte Európa. Utóbbiról azt mondta, szemmel láthatóan nem megoldás, hogy egyszerűen pénzt küldünk valahová. Európa ma is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés