Előfizetői tartalom

Kína a hangulatfelelős a héten

Portfolio
Kína hajnalban tette közzé a harmadik negyedévre vonatkozó GDP-növekedési adatait - ez adhatja meg az alaphangulatot a nemzetközi piacoknak rögtön a hét elején, hiszen a várakozásoknak megfelelően a válság óta nem látott szintre lassult a növekedés. Itthon az MNB kamatdöntésére, míg külföldön az Európai Központi Bank döntésére, illetve az azt követő sajtótájékoztatóra lesz érdemes figyelni a héten. Noha nekünk rövid hetünk lesz, a nemzetközi piacokról pénteken fontos konjunktúra-mutatók érkeznek.

A Reuters által megkérdezett elemzők előzetesen arra számítottak, hogy a kínai GDP-növekedés a globális pénzügyi válság óta először 7 százalék alá esett, és csupán 6,8 százalékot ért el a harmadik negyedévben. Utoljára 2009 első negyedévében volt 7 százalék alatti a növekedés, akkor 6,5 százalékig süllyedt.Mint az a hajnali órákban kiderült: Kína 6,9 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés