Előfizetői tartalom

Kiderült, kiknek szólt Orbán új adóötlete

Portfolio
Olyan cégek megadóztatása jöhet szóba, amelyek Magyarországon tevékenykednek, de nem Magyarországon adóznak. Az Uber, az Airbnb ilyen - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Népszabadságnak adott interjújában. Néhány hete Orbán Viktor szorgalmazta, hogy a multinacionális vállalatok vegyék ki jobban a részüket a közteherviselésből, a jelek szerint rájuk gondolt a kormányfő. Varga szerint egyébként jelenleg nincs oligarchaháború Magyarországon, Simicska Lajos nem szólt bele a politikai döntésekbe.

Már sok ország tervezte az Uber vagy a Facebook megadóztatását ezek a cégek jelenleg ott adóznak, ahol a telephelyük van, például Írországban. Arra törekszünk, hogy ott adózzanak, ahol szolgáltatnak - mondta a Népszabadságnak Varga Mihály. A miniszter szerint van, akit ellenőrzéssel, van, akit tárgyalásokkal lehet meggyőzni. Az Uberrel például már elindult valamilyen kommunikáció....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés