Előfizetői tartalom

Nagyot nőttek a bérek a költségvetési szférában

Portfolio
Augusztusban nemzetgazdasági szinten átlagosan 5,4 százalékkal emelkedtek a nettó reálbérek éves szinten, azonban a közszféra és a versenyszféra között óriási különbségek adódtak. Míg a versenyszektorban közmunkásoktól szűrten 3,7 százalékkal emelkedtek a keresetek, a költségvetési szférában 12,1 százalékos volt az emelkedés (szintén közmunkások nélkül). Eközben a foglalkoztatottak létszáma a versenyszférában stagnálást mutatott.

Az augusztusi 0 százalékos infláció mellett a teljes nemzetgazdaságban 5,4 százalékos nettó reálbér-emelkedést láthattunk a nyár utolsó hónapjában, a közfoglalkoztatás hatásait kiszűrve pedig 5,9 százalékos volt a béremelkedés.Eközben a versenyszférában 3,8 százalékkal növekedtek a nettó keresetek, ezzel megegyezett a bruttó és a rendszeres keresetek alakulása is.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés