Előfizetői tartalom

Itt az újabb kínai kamatvágás!

Portfolio
Az EKB felőli csütörtöki üzenetek után egy tényleges monetáris lazító lépés híre érkezett pénteken: ezúttal Kínából. A kínai jegybank ugyanis pénteken magyar idő szerint kora délután bejelentette, hogy 25-25 bázisponttal csökkenti az egyéves betéti, illetve hitelezési kamatlábát rendre 1,5%-ra, illetve 4,35%-ra. Továbbá 50 bázisponttal 17,50%-ra csökkenti a nagybankok kötelező tartalékrátáját annak érdekében, hogy friss tőkét szabadítson fel a hitelezéshez.

A kamatvágások már most szombattól hatályosak a kínai jegybank közlése szerint. Az újabb monetáris enyhítés a hatodik a sorban tavaly november óta, illetve egy több lépésből álló sorozatba illik, amely az elmúlt hónapokat jellemezte (tényleges kamatcsökkentések, kötelező tartalékráta-vágások, jüan árfolyamának kvázi-leértékelése). Ezek mind-mind a lassuló kínai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés