Előfizetői tartalom

Kiszivárgott a vasárnapi uniós válságtanácskozás fő célja

Portfolio
Szabályozott mederbe terelni a Nyugat-Balkánon keresztül érkező menekültek hullámát - bizottsági források szerint ez az elsődleges célja annak az összejövetelnek, amit vasárnap tartanak tíz ország vezetőinek részvételével Brüsszelben - tudta meg a Bruxinfo. A brüsszeli lap rámutat, hogy formai és logisztikai szempontból is nagy újításnak ígérkezik a Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke által összehívott találkozó, amelyen a nyugat-balkáni menekültútvonal mentén található országok és Németország vezetői vesznek részt. Pénteken német sajtóforrások már jelezték, hogy Juncker egy 16 pontos javaslatcsomaggal készül, de ennek tartalmáról még nem jelent meg információ.

Kapcsolódó cikkünk2015.10.24Itt az új terv a menekültkrízis kezeléséreA Bizottság elnöke hivatalba lépése óta először áll egy ilyen kezdeményezés élére, ami Brüsszelben máris találgatásokat indított el arról, hogy vajon nem Donald Tusktól, az Európai Tanács elnökétől akarja ellopni a "showt" - írja a Bruxinfo. Tusk környezetében ugyanakkor erősen túlzónak tartották...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés