Előfizetői tartalom

Jelentősen javultak a fogyasztói várakozások októberben

Portfolio
Jelentősen javultak a fogyasztói várakozások Magyarországon, az üzletiek viszont romlottak, de az utóbbiak körében is megmaradt a korábban tapasztalt optimizmus - derül ki a GKI által, az EU támogatásával végzett felmérésből. A GKI-Erste konjunktúra-index értéke októberben tovább emelkedett, és ezzel megközelítette tavaly év végi szintjét.

Októberben az üzleti szférán belül a kereskedelem kivételével minden ágazatban kedvezőtlenebb lett a hangulat. Legkevésbé az ipari bizalmi index csökkent az előző hónaphoz képest. Bár az elmúlt időszak termelésének és a rendelésállománynak - ezen belül az exportrendeléseknek - a megítélése jobb lett, a készleteké és a termelési kilátásoké romlott. Az építőipari...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés