Előfizetői tartalom

Máris csúszásban a görögök: nem fizetnek a hitelezők

Portfolio
Még csak két hónapja ütötték nyélbe a harmadik görög mentőcsomagot, máris csúszás jöhet. A hitelezők ugyanis nem utalják ki az új mentőcsomag most esedékes részletét Görögországnak, mert túl lassan megy a reformok végrehajtása - derült ki egy kedden napvilágot látott jelentésből a Deutsche Welle szerint. A mostani részlet elhalasztása további csúszásokhoz vezet valószínűleg.

Először a német Süddeutsche Zeitung írt arról, hogy a hitelezők valószínűleg csak egy hónap múlva utalják ki az októberi részletet. Az első hitelrészletből fennmaradó 3 millió euróból tervezett októberi kifizetés elhalasztásra kerül - áll a jelentésben a DW szerint. Az indoklás pedig az, hogy Görögország mindössze 14 "mérföldkőnek számító" reformot fogadott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés