Előfizetői tartalom

Német kormányválság lehet hétfőre a menekültügyből!

Portfolio
Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a konzervatív CSU elnöke vasárnapig adott haladékot Angela Merkel kancellárnak a szövetségi kormány menekültpolitikájának megváltoztatására, a menedékkérők áradatának korlátozására és a folyamat feletti irányítás visszaszerzésére. Ellenkező esetben akár a három, a német kormányban miniszteri posztot betöltő tagot is visszahívhatják, így az ügy kormányválságba torkollna. Brüsszelben is hallható szóbeszéd szerint Seehofer egy bajor kerítés építését is fontolgatja, azaz a múlt vasárnapra összerántott brüsszeli válságtanácskozás láthatóan nem tudta betölteni szerepét. Azóta "gomba módra szaporodnak" a kerítésépítésről szóló hírek, illetve tervek. Azok is ilyet terveznek, akik néhány hete még keményen bírálták az addigi építőket.

Vasárnapig kapott haladékot MerkelHorst Seehofer vasárnapig adott haladékot Angela Merkel kancellárnak, hogy adja fel az úgynevezett nyitott határok politikáját, ellenkező esetben a konzervatív CSU elnöke akár a pártját a szövetségi kormányban képviselő minisztereket is visszahívhatja - írta szerdán a német Bildben megjelent cikk alapján saját összefoglalójában az Index....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés