Előfizetői tartalom

Az MNB-nek alkalmazkodnia kell az EKB és a Fed politikájához

Kiss Mónika, Equilor
Sok más esemény mellett a tőzsdék a vezető államok változó monetáris politikájának árnyékában mozogtak. Érdemes néhány lépést hátralépve kicsit távolabbi perspektívából is megvizsgálni, az aktuális gazdasági mutatók mellett mi mozgatta a döntéshozókat 2015-ben, és mindez hogyan határozza meg a tőzsdei mozgásokat 2016-ban.

A Fed és az EKB monetáris politikájaA Fed és az EKB monetáris politikájának alakulása a mennyiségi lazítások megkezdése óta a régen megszokottnál is erősebben hat a tőzsdei trendekre. Az elmúlt hónapokban szinte kizárólag az első amerikai kamatemelés időpontjának ütemezésével foglalkozott a piac. Szeptemberi ülésén a Fed a GDP-re és az inflációra vonatkozó várakozásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés