Előfizetői tartalom

Draghi: nincs olyan, hogy "ez a menü és kész"

Portfolio
Az Európai Központi Bank kész bármit megtenni azért, hogy elérje a középtávú inflációs célját - közölte Mario Draghi, a jegybank elnöke az olasz Il Sole 24 Ore napilapnak adott interjújában. A szombaton megjelent írásban Draghi arról beszélt, hogy ha úgy látják, hogy a középtávú cél elérése veszélybe kerül, meg fogják tenni a szükséges lépéseket - írja a Reuters.

Meglátjuk, hogy szükséges-e további lazító intézkedéseket bevezetni, ez egyelőre egy nyitott kérdés - közölte. Mint elmondta, több időbe fog telni az árstabilitáshoz való visszatérés, mint ahogyan azt márciusban látták. Draghi szerint legalább jövő év elejéig nullához közeli, ha nem negatív maradhat az infláció az euróövezetben. 2016 közepétől 2017 végéig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés