Előfizetői tartalom

Két és féléves mélyponton az amerikai feldolgozóipari bővülés

Portfolio
Az amerikai feldolgozóipar növekedése tovább lassult októberben, így továbbra is két és féléves mélyponton maradt - derült ki az ISM mai jelentéséből. A ISM által készített beszerzésimenedzser-index értéke 50,1 pontra esett a szeptemberi 50,2 pontról, vagyis csak egy hajszál választja el attól, hogy ne a szektor zsugorodását jelezze.

A Reuters elemzői előzetesen 50 pontot prognosztizáltak októberre, aminél a tényadat annál egy hajszállal jobbnak bizonyult. Azonban az aktivitási index értéke már nagyon közel van ahhoz, hogy 50 pont alá essen, vagyis, hogy a szektor zsugorodását jelezze.A foglalkoztatási alindex április óta először 50 pont alá esett. A mostani 47,6 pontos érték 2009 augusztusa óta a legrosszabbnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés