Előfizetői tartalom

Megszólalt a Fitch Magyarországról

Portfolio
A múltbeli tapasztalatok alapján egy országnak, amelyik elveszítette befektetésre ajánlott besorolását, átlagosan 6,1 évet kell várnia, mire kikerül a bóvli minősítésből - olvasható a Fitch Ratings londoni elemzőinek legfrissebb anyagában. Azt is megállapítják, hogy Portugália mellett Magyarország az esélyesek között van arra, hogy visszanyerje befektetésre ajánlott besorolását. Nagyon jókor érkeztek a dicsérő szavak a hitelminősítőtől.

Fontos jelzésLegújabb elemzésükben a hitelminősítő szakértői azt vizsgálták 1995-ig visszamenőleg, hogy amennyiben egy ország a bóvli kategóriába kerül, akkor hány évet kell várnia, hogy visszakerüljön a befektetésre ajánlott sávba.Számításaik szerint ez az idő 6,1 év.A Fitch 2012. január 6-án vágta bóvliba Magyarország adósbesorolását, és azóta a BB+ kategóriába...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés