Előfizetői tartalom

Egy 15-20 százalékos béremelést simán kibírnának a vállalatok

Portfolio
A magyar munkavállalók többsége nincs megfelelően megfizetve, pedig a nettó átlagbér 15-20 százalékos növelése makroszinten sem a versenyképességet, sem a vállalatok profitabilitást nem veszélyeztetné - mondta el Török Zoltán, a Raiffeisen vezető elemzője a Napi.hu-nak. A szakértő arról is beszélt, hogy jellemzően az autóipari beszállítóknál és a logisztikai ágazatban maradnak el beruházások a munkaerőhiány égető problémája miatt.

Török Zoltán is úgy látja, hogy már minden képesítést követelő pozícióban munkaerőhiány látható.A tapasztalok szerint az alkalmas munkaerő hiánya miatt jellemzően egyes autóipari beszállítóknál és - a 20-22 ezres sofőrhiánnyal küzdő - logisztikai ágazatnál maradtak el fejlesztések, miközben potenciáljuk jelentős lenne - részletezte a Napi.hu-nak az elemző. Kilián...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés