Előfizetői tartalom

Januártól egyszerűsödnek a NAV-nál vezetett folyószámlák

Portfolio
2016. január 1-jétől megszűnik az adószámla illetve a vámszámla, helyébe lép az egységes NAV folyószámla, amely a vállalkozásoknak is jelentős egyszerűsítést, adminisztrációcsökkentést jelent - hívta fel a figyelmet mai közleményében a nemzetgazdasági tárca. A változással járó előny érdekében a cégeknek lényegében semmit sem kell tenniük, ha viszont nem szeretnék, hogy a korábban meghatalmazott képviselő rálásson az egységes folyószámlára, akkor ezt a meghatalmazást vissza kell vonniuk.

A vállalkozások többsége állandó meghatalmazottra bízza adóügyeit, így a NAV vezette folyószámlák kezelését is. A meghatalmazások általában csak az egyik (vagy a vám- vagy az adó) folyószámlához biztosítanak hozzáférést. A hatályos szabályozás szerint 2016-tól, az egységes NAV folyószámla adataihoz csak új meghatalmazással lehetne hozzáférni. Azért, hogy ne kelljen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés