Előfizetői tartalom

Már csak Orbánék torpedózhatják meg Magyarország felminősítését

Portfolio
Újabb lépéssel került közelebb a befektetésre ajánlott kategóriához Magyarország, hiszen péntek óta a három nagy hitelminősítőből már kettőnél pozitív a kilátásunk. A Citigroup elemzői szerint ha nem jön közbe semmi, akkor hamarosan valóban felminősítésnek örülhetünk. A legnagyobb kockázatot ugyanakkor a gazdaságpolitika jelenti, hiszen a következő hónapokban még jöhetnek olyan kormányzati intézkedések, melyek elbizonytalanítanák a hitelminősítőket.

Pénteki döntésével a Moody's változatlanul hagyta Magyarország Ba1 besorolását, ugyanakkor az arra adott kilátást stabilról pozitívra javította. A Citigroup szerint a lépés nem volt váratlan, hiszen a Fitch Ratings már májusban meglépte ugyanezt. Így a három nagy hitelminősítő közül már csak a Standard & Poor's esetében van stabil kilátásunk ugyanolyan osztályzat mellett.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés