Előfizetői tartalom

Sok minden kiderül a héten Magyarországról

Portfolio
Európai GDP-adatdömpingre számíthatunk a héten: Magyarország mellett a többi régiós ország, illetve a legnagyobb euróövezeti országok, mint Németország, Franciaország és Olaszország is közlik harmadik negyedéves gazdasági eredményeiket. Emellett itthonról még friss inflációs adat is érkezik, míg külföldön az Egyesült Államokból és Kínából jönnek fontos makrogazdasági adatok. Ma az OECD közzéteszi friss gazdasági előrejelzését, többek között a magyar gazdaságra vonatkozóan is.

Pénteken érkeznek az első becslések a bruttó hazai össztermékek harmadik negyedéves alakulására vonatkozóan. Hazánkban (a szezonálisan kiigazított számok szerint) az első negyedévben 3,2, a második negyedévben 2,5 százalékos volt a növekedés. Most is nagyjából e szintek körül alakulhat. A német gazdaság legutóbb 1,6 százalékos éves bővülésről számolt be, ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés