Előfizetői tartalom

A görög adósság felét lényegében már így is elengedik

Portfolio
Nincs szükség a görög államadósság részleges elengedésére, ezért ez nincs is napirenden - mondta el Klaus Regling, az euróövezet állandó mentőalapjaként funkcionáló Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM) elnöke. Regling szerint az IMF sem ezt akarja. A mentőalap feje szerint ha az európai hitelek kedvező feltételeit mind egybevesszük, akkor rájövünk, hogy ezek a görög államadósság névértékének 50 százalékos leírásával érnek fel.

Regling szerint Görögország már eddig is jól járt az ESM és az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF) által nyújtott hitelekkel, amik a teljes görög adósság 45 százalékát teszik ki. Ezeket a forrásokat nagyon kedvezményes feltételekkel kapta meg Görögország: a hitelek átlagos futamideje 32 év és a kamataik is nagyon alacsonyak (jelenleg körülbelül 1 százalékot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés