Előfizetői tartalom

Csendben folytatódik tovább a rezsicsökkentés

Szeptemberben hatályba lépett egy kormányrendelet, ami teljesen átírta a felvonók karbantartásának és ellenőrzésének szabályait úgy, hogy ezentúl kevesebb kötelező ellenőrzést ír elő. A hvg.hu most szerezte meg ennek a rendeletnek az előterjesztését, amelyből kiderült, hogy az intézkedés "elérni kívánt közpolitikai célja", hogy "a rezsicsökkentésre irányuló kormányzati célokkal összhangban" a társasházak kiadásait csökkentse. A lap által megkérdezett szakemberek szerint azonban ez hosszú távon a liftek biztonságának rovására fog menni, pedig ennél nem nagyon van fontosabb szempont.
A júliusban készült minisztériumi anyagban a Kormányprogramhoz való viszony című pontban világosan az szerepel: "A rendelettervezet a rezsicsökkentés célkitűzésének megvalósítását érvényesíti" - számol be a hvg.hu. A minisztériumi munkaanyagban azt írják: a rendelet kockázata, hogy az "ellenőrzési ciklusidők meghosszabbodásával jelentős mértékben nő a liftet üzemeltetők...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái