Előfizetői tartalom

Már fékez a magyar gazdaság

Portfolio
Folytatódhatott a magyar gazdaság lassulása a harmadik negyedévben - állítják csaknem teljes egységben az elemzők. A fékező erő ezúttal már nem csak a mezőgazdaság lehetett, hanem az ipari, építőipari termelés is. Kérdés, ezeket a meglehetősen erős hatásokat mennyire tudta ellensúlyozni az élénkülő belső lakossági kereslet.

Lassulás jönPénteken jelenik meg a magyar gazdaság teljesítményét átfogóan mutató harmadik negyedéves GDP-adat. Az év első felében 3,5, illetve 2,7%-os dinamikáról számolt be a KSH, és most további lassulásra számíthatunk. Legalábbis a Portfolio által megkérdezett 12 elemzőből 11 vár a 2,7%-nál alacsonyabb növekedési ütemet. Az előrejelzések konszenzusa 2,5% - amennyiben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés