Előfizetői tartalom

A "permazéró" kamatok korától tart a Fed döntéshozója

Portfolio
A hét éve tartó monetáris válságkezelés lehet, hogy annyira a mélybe tolta az inflációval és a jövőbeli kamatokkal kapcsolatos várakozásokat, hogy azok még tartósan ott fognak ragadni - mondta el James Bullard, a Fed nyíltpiaci bizottságának (FOMC) tagja csütörtökön a Reuters beszámolója szerint. Charles Evans, a chicagói Fed elnöke pedig arról beszélt, hogy még túlságosan alacsony az infláció ahhoz, hogy kamatot lehessen emelni.

Elképzelhető, hogy az Egyesült Államok és más iparosodott országok is a tartósan alacsony infláció és kamatkörnyezet időszakába léptek - kezdte a jellemzően héja hangvételt megütő Bullard. Úgy véli, ez szükségessé teszi majd a monetáris politika újragondolását és a nem konvencionális eszközök bevetését. Mint elmondta, az elemzéseik azt mutatják, hogy fennáll...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés