Előfizetői tartalom

A paksi "felfüggesztés" nem kötelező, de melegen ajánlott

Portfolio
Jogilag ugyan nem kötelező a paksi projekttel összefüggő minden további beszerzési eljárás felfüggesztésére vonatkozó bizottsági felszólítás, az ettől való eltérés kockázatait ugyanakkor a magyar félnek kell felmérnie - közölték EU-források a BruxInfóval azt követően, hogy Brüsszel csütörtökön hivatalos felszólító levél kiküldésével kötelezettségszegési eljárást indított az uniós közbeszerzési szabályok általa vélt megsértése miatt.

Az Európai Bizottság egyértelműen azon az állásponton van, hogy a magyar-orosz kormányközi megállapodás - amelynek keretében közvetlenül, nyílt pályáztatás nélkül bízták meg a Roszatomot a paksi atomerőmű kibővítését célzó projekt megvalósításával - nem felel meg azoknak a feltételeknek, amelyek igazolhatják az EU közbeszerzési szabályainak mellőzését. "A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés