Előfizetői tartalom

Megint nem minősítettek fel, pedig mi érdemelnénk meg a legjobban

Portfolio
A pénteki Fitch-döntés után is maradt mindhárom hitelminősítőnél a befektetésre nem ajánlott kategóriában Magyarország, pedig egyre több elemző véli úgy, hogy már kijárna nekünk egy felminősítés. Néhány órával a pénteki esemény előtt a Societé Generale (SocGen) szakemberei emelték ki, hogy szerintük Magyarország a legesélyesebb a felminősítésre a vizsgált feltörekvő országok közül.

Frissítette úgynevezett Fair Rating modelljét a SocGen, a francia bank ezzel az elemzéssel szemlélteti, hogy a különböző makrogazdasági és piaci mutatók alapján melyik ország esélyes a fel- vagy leminősítésre. A mostani felülvizsgálatkor arra jutottak, hogy Magyarország esetében van a legnagyobb esélye egy kedvező hitelminősítői lépésnek, mellettünk a Fülöp-szigeteket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés