Előfizetői tartalom

Csúcsközelben a magyar konjunktúramutatók

Portfolio
Novemberben négyhónapos emelkedés után kissé csökkent a GKI-Erste konjunktúra-index (szezonális hatásoktól megtisztított) értéke. A GKI által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint a fogyasztói várakozások pontosan az októberi, idei csúcsot jelentő szinten maradtak, az üzletiek viszont szeptemberi tetőpontjukhoz képest év eleji szintjükre estek. A gazdasági várakozások idei alakulására egy viszonylag szűk sávon belüli, de mindvégig aránylag erős optimizmust sugalló hullámzás a jellemző.

Novemberben az üzleti várakozásokon belül az ipari és kereskedelmi bizalmi index hibahatáron belüli mértékben emelkedett, az építőipari és szolgáltatói viszont érezhetően esett. Az iparban az elmúlt időszak termelésének és a készleteknek a megítélése javult, a rendelésállományoké stagnált - de ezen belül az exportrendeléseké romlott -, a termelési kilátásoké...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés