Előfizetői tartalom

A héten elsütik a fegyvert Frankfurtban

Portfolio
A héten belépünk az év utolsó hónapjába és ez egyet jelent a nemzetközi pénz- és tőkepiacoknak: kulcsfontosságú kamatdöntések érkeznek. Elsőként most csütörtökön az Európai Központi Bank léphet és a piaci elemzők többsége szerint ezt is meg is teszi és további monetáris lazító intézkedéseket jelent be. A Fed döntésére még kicsit várni kell, de Janet Yellen jegybankelnök kétszer is megszólal a héten, valamint a tagbankok legújabb gazdasági helyzetértékelő jelentése, a Bézs-könyv és friss munkaerő-piaci adatok is napvilágot látnak a tengerentúlon. Itthon a hét végén érkezik a felülvizsgált magyar GDP-adat, amiből részletesebben is megismerjük az előző negyedévi növekedés szerkezetét.

A hét legfontosabb piaci eseménye egyértelműen az Európai Központi Bank csütörtöki kamatdöntő ülése lesz. Az EKB elnöke az októberi ülést követően világos utalást tett rá, hogy decemberben további lazító intézkedésekről dönthetnek, beleértve egy további kamatvágás lehetőségét is. A Reuters által megkérdezett 50 elemző 80 százaléka múlt héten úgy gondolta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés