Előfizetői tartalom

Ezért bukna nagyot Magyarország, ha visszatérnének a határok

Portfolio
Több elemzés is megjelent az utóbbi napokban a schengeni övezet esetleges felbomlásával kapcsolatos hatásokról. Az átlagember valószínűleg csak annyit érezne a dologból, hogy megint személyi igazolvány vagy útlevél kellene a határátlépéshez, sokaknak viszont létszükséglet a szabad mozgás a munkahely miatt. Ráadásul ez a hatás Magyarországot különösen negatívan érintené.

A hírek szerint egyre komolyabban kerül szóba az Európai Unión belül a schengeni határok ideiglenes vagy tartós visszatérése. Állítólag pénteken már egy ezzel kapcsolatos konkrét javaslatot is tárgyaltak az illetékes miniszterek. Ha megvalósulnának ezek az elképzelések, akkor annak az egyik legnagyobb vesztese Magyarország lenne. A Bruegel Intézet adatai szerint ugyanis csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés