Előfizetői tartalom

Két sokkoló ábra a magyar gazdaságról

Portfolio
A Költségvetési Felelősségi Intézet keddi kockázatelemzésében két fontos ábrát is bemutatott. Az intézet ügyvezetője ezek alapján úgy véli, hogy a tőke és a munka mérésével súlyos problémák vannak, ez pedig komoly kérdéseket vet fel a magyar gazdaság hivatalos számaival kapcsolatban. Romhányi Balázs szerint a beruházások csökkennek, a kivándorló munkaerő egyre nagyobb, és ezért a magyar gazdaság potenciális növekedési üteme fokozatosan épül le. Arra figyelmeztetett: a magyar gazdaság jelenleg túlhevült és ha elfogy az uniós manna, ott állunk majd meztelenül és akkor a magyar költségvetés is bajban lesz.

BeruházásokA gazdaság hosszú távú növekedési kilátásait termelési oldalról a magánszektor tőkeállománya, a vállalati szektorban foglalkoztatottak létszáma és termelékenysége határozza meg. Bár az elmúlt években - nagyrészt az EU-források lehívása, kisebb részben az egyedi nagyberuházások miatt - a beruházások reálértéke folyamatosan és gyors ütemben növekedett...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái