Előfizetői tartalom

Magyarország objektíven jobban áll, mint szubjektíven

Ónozó Lívia
|
Plósz Dániel, MNB
A hazai makrogazdasági adatok széles körben jelentkező javulását mára már szinte minden elemzés megerősíti. A javuló makro adatok ellenére a versenyképességi rangsorokban hasonló elmozdulás nem érzékelhető. Ennek oka, hogy a gazdasági környezet mérhető tényezőivel szemben a szubjektív megítélésünk romlott. Ezen szubjektív megítélésen célzott versenyképességi lépések mellett a gazdaságdiplomácia erősítése is segíthet.

Noha az elmúlt években Magyarország makrogazdasági mutatói mind abszolút, mind relatív értelemben számottevően javultak, mindezek ellenére sem történt érdemi előrelépés az ország versenyképességének nemzetközi megítélésében. Az utóbbi évek gazdasági stabilizációja a foglalkoztatottság emelkedése, a külső és belső egyensúlyi mutatók javulása, az adósságráták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés