Előfizetői tartalom

A menekültek miatt is ránk száll Brüsszel (2.)

MTI
|
BruxInfo
Az Európai Bizottság (EB) kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen az ország menekültügyi szabályozása miatt - jelentették be a szervezet csütörtöki sajtótájékoztatóján Brüsszelben. Magyarország mellett még Görögország, Horvátország, Olaszország és Málta ellen indult ma eljárás (összesen 8 ügyben) a közös európai menekültügyi rendszer átültetésének és teljes végrehajtásának elmulasztása miatt.

Az MTI összefoglalójaA menekültügyi eljárásokkal kapcsolatban a bizottság aggodalmának adott hangot arra vonatkozóan, hogy nem lehet fellebbezés keretében újabb tényekre és jogi szempontokra hivatkozni, valamint Magyarország fellebbezés esetén nem függeszti fel automatikusan az adott ügyben hozott határozatokat, és ezáltal még a fellebbezés elbírálása előtt az ország elhagyására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés