Előfizetői tartalom

Jövőre sem kerülünk közelebb a nyugati bérekhez

Portfolio
Globálisan 2,5 százalékkal növekednek a reálbérek, amelyre hosszú ideje nem volt példa. Ez azonban nem csak a valóban magas emeléseknek, hanem a rekord alacsony inflációnak is köszönhető - mutat rá a Korn Ferry Hay Group elemzése. Akárcsak idén, Magyarország jövőre sem marad el ettől, átlagosan 2,4 százalékkal emelkednek majd a reálbérek.

Európa jobban teljesítAlig valamivel a globális átlag alatt teljesít a magyar gazdaságot leginkább meghatározó Európa, ahol a 2,8 százalékos átlagos emelés mellett fél százalék az infláció. Ezen belül Nyugat-Európában 2 százalékos, míg Kelet-Európában 2,9 százalékos reálbéremelésre van kilátás jövőre, a hazai bérek vásárlóerejének növekedése e kettő között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés