Előfizetői tartalom

Merkel továbbra is elutasítja a számszerű korlátot menekültügyben

MTI
|
Portfolio
Kormányfői hitelessége védelmében utasítja el a befogadható menekültek létszámplafonjának megjelölésére vonatkozó követelést Angela Merkel német kancellár, aki erről a kongresszusra készülő jobbközép CDU elnökeként beszélt egy szombati interjúban. Merkel ismét világossá tette, hogy nem hajlandó módosítani menekültpolitikai irányvonalán. Mindezt amellett rögzítette, hogy friss német felmérések szerint az emberek kétharmada számszerű éves határ kijelölését szeretné a menekültek befogadásában, a bűncselekmények megszaporodásától és a terrorveszély növekedésétől a németek fele fel.

Mindkét fő követelést elutasította MerkelA CDU-ban és bajor testvérpártjában, a CSU-ban hónapok óta napirenden van az a követelés, hogy a kormány az ország menekültbefogadási kapacitásának korlátozottságára tekintettel jelöljön ki egy létszámplafont, vagyis előre rögzítse, hogy Németország legföljebb mennyi menekültet fogad be évente. A másik fő követelés a menekülthullám...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés