Orbán Viktor bejelentette a legújabb áfacsökkentést
Gazdaság

Orbán Viktor bejelentette a legújabb áfacsökkentést

Portfolio
Hétfőn a parlament elé kerül az a törvényjavaslat, amely alapján a következő négy évben a lakásépítés áfája 27-ről 5 százalékra csökken - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz kongresszusán mondott beszédében. A Fidesz elnökének újraválasztott kormányfő úgy fogalmazott, hogy a következő két évet felkészülésnek tekinti és készen áll a 2018-as választások után ismét vezetni a kormányt győzelem esetén.

Csökken a lakásáfa

A következő években a polgári berendezkedésért fogunk dolgozni. Ennek fontos része a magyar családok támogatása, mert nélkülük nincs erős és sikeres ország - vezette fel az új intézkedést.

A cél, hogy minden család feje felett legyen saját fedél, ezért javasolják a lakásépítési áfa csökkentését is

- közölte.

Orbán Viktor a célok között említette a teljes foglalkoztatottságot, valamint a nemzeti ipar fejlesztését, a magyar gazdák földhöz juttatását és a bürokrácia visszanyesését. Ezekből születik meg a következő néhány százezer munkahely - vetítette előre.

Orbán Viktor bejelentette a legújabb áfacsökkentést

Ezt okozhatja a lakásáfa csökkentése

A pénteken megjelent számítások szerint működhet a lakásáfa 5%-ra történő csökkentése. Noha a drasztikusan alacsony, 5 százalékos áfakulcsra való áttérés miatt a költségvetés áfabevételei egészen évi 28 ezer új lakás építéséig alatta maradnak a jelenlegi áfabevétel-szintnek, a felpörgő építőipari teljesítmény kapcsán az államháztartásnak extra személyi jövedelemadó, szociális hozzájárulási adó, járulék, jövedéki adó és egyéb ágazati adóbevételei keletkeznek. Ezért már 3000 új lakás építésének pozitív lehet a költségvetési hatása.Az áfacsökkentés lakáspiacra gyakorolt várható hatásáról pedig itt írtunk részletesen:

Menekülthelyzet

Ezt követően az MTV által élőben sugárzott beszédében Orbán Viktor a menekülthelyzetre tért át. Meglátása szerint Európa gazdasága és ellátórendszere nem bír el ennyi migránst. Szerinte a kényszerű menekültkvóta nem tetszik a magyar embereknek. Mindenkit arra biztatott, hogy írja alá a Fidesz kezdeményezését a kvóta ellen.

Nem hagyjuk, hogy mások diktálják a magyaroknak, hogy kikkel éljenek együtt

- ismételte meg.

Európát meg kell újítani

Európa ma megújításáért kiállt. Mi magyarok ebben nem fogunk a sor végén kullogni. Ökölszabály: amilyen mértékű a baj, olyan mértékű kell legyen a megújulás - magyarázta. Az elmúlt 25 év szerinte liberális korszak volt Európában. Ennek voltak eredményei. Mára azonban a liberális politika elveszítette vonzerejét, kifulladt és lemerült. Nem várhatunk tőle már semmit, amit az európai embereknek szüksége lenne - fogalmazott.

Demokratikus Európához kell visszatérni. A következő európai korszak vagy a demokrácia Európája lesz, vagy nem lesz - húzta alá. Le kell zárni egy korszakot, politikai és szellemi értelemben is - tette hozzá.

Lesz még miniszterelnök

Ezt követően rátért arra, hogy ismét megválasztották a párt elnökének. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a következő két évet felkészülésnek szánja ebben a formában.

Ezt a 2 évet nem levezetésnek szánom, hanem felkészülésnek. Két év múlva, ha meglesz a bizalom, készen állok arra, hogy vezesselek bennetek a választási kampányban és arra is készen állok, ha győzünk, folytassam a munkát a kormány élén - jelentette be.

Miért dönthet így? - tette fel a kérdést, majd megválaszolta:
  • Mert a felesége ezt nem tiltotta meg.
  • Mert a járt utat nem akarjuk elhagyni járatlanért.
  • Nehéz időket élünk, és ilyenkor az egység a legfontosabb.

A következő két év legfontosabb feladata szerinte a Fidesz és szövetségeseinek felkészítése.

Ezt követően megköszönte néhány ember együttműködését, munkáját, így például Matolcsy Györgynek, az MNB elnökének.

A ciklus végére egészen elfogadható képet fog mutatni az egész ország - vélekedett.

Újraválasztották Újraválasztották a Fidesz elnökének Orbán Viktort a párt XXVI., tisztújító kongresszusán vasárnap. A budapesti Hungexpón tartott tanácskozáson a miniszterelnök az 1177 érvényes szavazatból 1174-et kapott. A tisztújító kongresszuson megválasztották a Fidesz négy alelnökét is. Az MTI beszámolója szerint a küldöttek a Hungexpón újra bizalmat szavaztak Pelczné Gáll Ildikónak (1146 szavazat), a leköszönő alelnökök - Kósa Lajos, Lázár János és Pokorni Zoltán - helyére pedig Gulyás Gergelyt, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökét (1162 szavazat), Kubatov Gábor pártigazgatót (1139 szavazat) és Németh Szilárd parlamenti frakcióvezető-helyettest (1136 szavazat) választották meg.

máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
lynx ifv