Orbán Viktor bejelentette a legújabb áfacsökkentést
Gazdaság

Orbán Viktor bejelentette a legújabb áfacsökkentést

Portfolio
Hétfőn a parlament elé kerül az a törvényjavaslat, amely alapján a következő négy évben a lakásépítés áfája 27-ről 5 százalékra csökken - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz kongresszusán mondott beszédében. A Fidesz elnökének újraválasztott kormányfő úgy fogalmazott, hogy a következő két évet felkészülésnek tekinti és készen áll a 2018-as választások után ismét vezetni a kormányt győzelem esetén.

Csökken a lakásáfa

A következő években a polgári berendezkedésért fogunk dolgozni. Ennek fontos része a magyar családok támogatása, mert nélkülük nincs erős és sikeres ország - vezette fel az új intézkedést.

A cél, hogy minden család feje felett legyen saját fedél, ezért javasolják a lakásépítési áfa csökkentését is

- közölte.

Orbán Viktor a célok között említette a teljes foglalkoztatottságot, valamint a nemzeti ipar fejlesztését, a magyar gazdák földhöz juttatását és a bürokrácia visszanyesését. Ezekből születik meg a következő néhány százezer munkahely - vetítette előre.

Orbán Viktor bejelentette a legújabb áfacsökkentést

Ezt okozhatja a lakásáfa csökkentése

A pénteken megjelent számítások szerint működhet a lakásáfa 5%-ra történő csökkentése. Noha a drasztikusan alacsony, 5 százalékos áfakulcsra való áttérés miatt a költségvetés áfabevételei egészen évi 28 ezer új lakás építéséig alatta maradnak a jelenlegi áfabevétel-szintnek, a felpörgő építőipari teljesítmény kapcsán az államháztartásnak extra személyi jövedelemadó, szociális hozzájárulási adó, járulék, jövedéki adó és egyéb ágazati adóbevételei keletkeznek. Ezért már 3000 új lakás építésének pozitív lehet a költségvetési hatása.Az áfacsökkentés lakáspiacra gyakorolt várható hatásáról pedig itt írtunk részletesen:

Menekülthelyzet

Ezt követően az MTV által élőben sugárzott beszédében Orbán Viktor a menekülthelyzetre tért át. Meglátása szerint Európa gazdasága és ellátórendszere nem bír el ennyi migránst. Szerinte a kényszerű menekültkvóta nem tetszik a magyar embereknek. Mindenkit arra biztatott, hogy írja alá a Fidesz kezdeményezését a kvóta ellen.

Nem hagyjuk, hogy mások diktálják a magyaroknak, hogy kikkel éljenek együtt

- ismételte meg.

Európát meg kell újítani

Európa ma megújításáért kiállt. Mi magyarok ebben nem fogunk a sor végén kullogni. Ökölszabály: amilyen mértékű a baj, olyan mértékű kell legyen a megújulás - magyarázta. Az elmúlt 25 év szerinte liberális korszak volt Európában. Ennek voltak eredményei. Mára azonban a liberális politika elveszítette vonzerejét, kifulladt és lemerült. Nem várhatunk tőle már semmit, amit az európai embereknek szüksége lenne - fogalmazott.

Demokratikus Európához kell visszatérni. A következő európai korszak vagy a demokrácia Európája lesz, vagy nem lesz - húzta alá. Le kell zárni egy korszakot, politikai és szellemi értelemben is - tette hozzá.

Lesz még miniszterelnök

Ezt követően rátért arra, hogy ismét megválasztották a párt elnökének. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a következő két évet felkészülésnek szánja ebben a formában.

Ezt a 2 évet nem levezetésnek szánom, hanem felkészülésnek. Két év múlva, ha meglesz a bizalom, készen állok arra, hogy vezesselek bennetek a választási kampányban és arra is készen állok, ha győzünk, folytassam a munkát a kormány élén - jelentette be.

Miért dönthet így? - tette fel a kérdést, majd megválaszolta:
  • Mert a felesége ezt nem tiltotta meg.
  • Mert a járt utat nem akarjuk elhagyni járatlanért.
  • Nehéz időket élünk, és ilyenkor az egység a legfontosabb.

A következő két év legfontosabb feladata szerinte a Fidesz és szövetségeseinek felkészítése.

Ezt követően megköszönte néhány ember együttműködését, munkáját, így például Matolcsy Györgynek, az MNB elnökének.

A ciklus végére egészen elfogadható képet fog mutatni az egész ország - vélekedett.

Újraválasztották Újraválasztották a Fidesz elnökének Orbán Viktort a párt XXVI., tisztújító kongresszusán vasárnap. A budapesti Hungexpón tartott tanácskozáson a miniszterelnök az 1177 érvényes szavazatból 1174-et kapott. A tisztújító kongresszuson megválasztották a Fidesz négy alelnökét is. Az MTI beszámolója szerint a küldöttek a Hungexpón újra bizalmat szavaztak Pelczné Gáll Ildikónak (1146 szavazat), a leköszönő alelnökök - Kósa Lajos, Lázár János és Pokorni Zoltán - helyére pedig Gulyás Gergelyt, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökét (1162 szavazat), Kubatov Gábor pártigazgatót (1139 szavazat) és Németh Szilárd parlamenti frakcióvezető-helyettest (1136 szavazat) választották meg.

összeomló piac ideges vagyonkezelő
brexit0923
weworkiroda2
EKB épület
Az építkezésekről csábítja át a munkásokat a konkurencia
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
nyugdíjas parlament