Előfizetői tartalom

Matolcsy: bukott angyalból fordítottuk meg a helyzetet

Portfolio
"Gazdasági egyensúly és növekedés" címmel angolul tartott előadást az Amerikai-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hétfői üzleti estje keretében Matolcsy György. A jegybankelnök szembeállította a 2010 előtti magyar gazdasági és pénzügyi folyamatokat az azutáni fejleményekkel és kijelentette: "bukott angyalból" fordították meg a magyar gazdaság pályáját. Rámutatott, hogy a múltbeli hibák kijavítása során számos sikert ért el a gazdaságpolitika, de szavai szerint még nem végeztek. A holnapi MNB-s bejelentésekből (korábban már előrevetített további monetáris politikai lépések) semmilyen apró jelzést sem küldött ma Matolcsy, de a kormányfő tegnapi dicsérő megjegyzésére ma ő is küldött egy elismerést, amikor a devizahitelek forintosítása kapcsán a tökéletes kormányfői időzítésről beszélt.
2015. december 14. 18:04 Matolcsy: "meg kell védenünk a magyar bankszektort" A devizahitelek korszaka utáni magyar lakossági fogyasztási-eladósodási magatartásról és a jövőről is kérdést kapott Matolcsy. Hosszas válaszában többek között kiemelte: hatalmas változást...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái