Előfizetői tartalom

Csak minimálisan lassabb pörgést vár jövőre a kínai jegybank

Portfolio
Egy szerdán megjelent kínai jegybanki tanulmány 6,8%-os jövő évi átlagos GDP-növekedést vetít előre, ami csak minimális lassulás lenne az idénre várt 6,9% után - közölte a Reuters. A kínai jegybank összességében továbbra is úgy látja, hogy lefelé irányuló nyomás hat a gazdaságra, de az új infrastruktúra-beruházások segítenek majd és az ingatlan-beruházási folyamatok jövő év második felére stabilizálódhatnak.

A ma megjelent jegybanki tanulmány az alábbi főbb makrogazdasági paraméterekkel kalkulál jövőre: Az éves átlagos fogyasztói infláció 1,7% lehet, miközben a termelői árak 1,8%-kal eshetnek (utóbbi már jóval kisebb, mint az idénre várt 5,2%-os átlagos zuhanás) A beruházások jövőre 10,8%-kal, a kiskereskedelmi forgalom 11,1%-kal növekedhetnek 2016-ban Az export 3,1%-kal,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés