Előfizetői tartalom

Felszólították Brüsszelt, hogy figyeljen a magyar jogállamiságra

Portfolio
Az Uniónak azonnal el kellene kezdenie a magyarországi demokrácia, jogállamiság és az alapvető jogokat veszélyeztető lépések monitorozását - jelentette ki az Európai Parlament szerdán megszavazott állásfoglalásban. Ezzel felhívják az Európai Bizottság figyelmét: meg kellene vizsgálnia, hogy a kormány intézkedéseinek együttes hatása rendszerszinten rontotta-e a demokrácia állapotát. Az EP arra is figyelmeztetett: a Bizottsági fellépés hiányában hasonló jelenségek már más tagállamokban is megjelentek.

A 327 szavazattal, 293 ellenszavazat és 61 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban a Parlament ismét felszólítja a Bizottságot, hogy "haladéktalanul kezdje meg a magyarországi demokrácia, jogállamiság és alapvető jogok mélyreható nyomonkövetési eljárását, ideértve számos intézkedés együttes hatását (...)". Az eljárás része az ún. jogállamisági keretnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés