Előfizetői tartalom

FT: kitaszítottból hirtelen példaképpé vált Orbán

Portfolio
Az eddig kiközösített magyar miniszterelnökből hirtelen példakép vált Európában, ami jól mutatja az unió megváltozott hozzáállását a menekültválsághoz - írja a Financial Times. Orbán Viktor mostanra egymaga "megszabadította" Magyarországot a migránsoktól és ez alatt még a hatalmát is megerősítette, miközben sok korábbi nyugati kritikusa is arra kényszerült, hogy az ő eszközeihez nyúljon a migrációs válság kezelése során.

Néhány hónap alatt az Angela Merkel féle, a szíriai háborús menekültekkel együtt érző retorika átadta a helyét egy jóval hidegebb gondolkodásmódnak, ami az ellenőrizetlen bevándorlással kapcsolatos logisztikai kihívásokra és biztonsági kockázatokra fókuszál. Orbán meggyőződése a migránsok kizárásával kapcsolatban kezdi elcsendesíteni a nemzetközi visszhangokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés