Gazdaság

Külföldről kapott dicséretet Magyarország

MTI
Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) szempontjából nincs kockázat Magyarországgal; ez idáig ugyanis itt százhetven projekt keretében 2,7 milliárd eurónyi - több, mint 800 milliárd forintnyi - összeget fektetett be - írja szombati számában a Magyar Hírlap.
Az újság Nikoletti Antallal, a londoni székhelyű hitelintézet Magyarországot képviselő igazgatósági tagjával készített interjújában arról számol be, hogy többek között az energia, az energiabiztonság, az infrastruktúra, valamint az innováció azok az ágazatok, amelyekben majd számítani lehet az EBRD befektetéseire Magyarországon.

A szakember hangsúlyozta: jó a kapcsolat a kormány és az EBRD között. Magyarország gazdasági teljesítményének növekedése az egyik legmagasabb az unióban, és a pénzügyi stabilitás jelentősen erősödött az országban. A lassan globális pénzintézetté váló EBRD-nél ezek most a legfontosabb "magyar előnyök" - emelte ki Nikoletti Antal.

Nemrég Magyarországon járt a pénzintézet alelnöke, Betsy Nelson, aki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel is tárgyalt. A legfontosabb téma az volt, hogy az EBRD-nek milyen befektetési lehetőségei vannak.

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank előrejelzése alapján idén a magyar gazdasági növekedés 2,9 százalék lesz, ezzel a májusi előrejelzéshez képest 0,3 százalékkal módosult felfelé a prognózis. A magasabb előrejelzés, a felfelé történő módosítás elsősorban a vártnál nagyobb mértékű belső fogyasztásemelkedést tükrözi, amelyet a munkaerőpiac javulása és a növekvő rendelkezésre álló jövedelem is alátámasztott - közölte Nikoletti Antal.

Hozzátette: a pénzügyi szektor megerősítéséhez hozzájárult a devizahitelek forintosítása, amely sok háztartás életét tette könnyebbé. A munkanélküliségi ráta csökkent, amely az alacsony inflációval és a reálbérek növekedésével együtt a belső fogyasztás növekedését eredményezte. Eközben fontos, hogy nőtt Magyarország energiabiztonsága. Ráadásul hangsúlyos elem az is, hogy hazánk a legjelentősebb versenyképességi programot hirdette meg a kis- és középvállalkozói szektor számára a teljes Európai Unióban.
Frankfurti tőzsde
forint200117
cimlap_arany0219
Sanna Marin Angela Merkel unios koltsegevetes nemetorszag finnorszag
idős_nyugdíj_shutter
Ursula von der Leyen velemeny cikk digitalis atallas europai bizottsag 200219
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
idős_nyugdíj_shutter